1. Waarom wii ombouwen en waarom softwarematig?

 • Met een softwarematige omgebouwde Wii kunt u simpelweg meer dan met een hardwarematig omgebouwde wii.
 • Tijdens het spelen kunnen er krassen ontstaan op je originele spellen en dit kan er voor zorgen dat deze het in de loop der tijd niet meer doet, nu kan je van het originele spelletje een back-up maken en deze spelen
 • De Wii zelf blijft helemaal gesloten en dit is niet het geval als u kiest voor een modchip.
 • Met deze software behoudt u alle garantie op uw Wii van Nintendo, omdat de garantiezegel onbeschadigd blijft en er niks gesoldeerd of doormidden geknipt wordt in uw Wii, de Wii wordt zelfs helemaal niet opengemaakt! Dit is iets wat met de chip wel noodzakelijk is.
 • U kunt spellen uit andere regio’s (Amerika of Japan) afspelen op de omgebouwde Wii.

2. Wat gebeurt er met mijn Wii en wat kan ik ermee doen na het ombouwen?

De Wii wordt softwarematig aangepast, hierdoor worden er een aantal dingen op de achtergrond geïnstalleerd en er worden kanalen toegevoegd aan uw Wii. Na de ombouw speelt de Wii back-ups gebrand op DVD-R of vanaf USB af en eventueel films

De Wii wordt dus niet open geschroefd en de garantie blijft behouden!


3. Is ombouwen niet illegaal?

Nee, het ombouwen van een Wii is niet illegaal!

Het aanpassen van spelcomputers op wat voor manier dan ook is in Nederland geen illegale handeling. Er wordt geen gepatenteerde software aangepast en er wordt ook op geen enkele andere manier inbreuk op patenten gemaakt.

Voor meer informatie bekijk de disclaimer.

4. Kan ik na het ombouwen ook gedownloade games spelen?

Ja, de Wii is na het ombouwen in staat om back-ups van originele spellen af te spelen, dus ook gedownloadde spellen.

Echter is het is in Nederland volgens de auteurswet artikel 32a, verboden om kopieën van software en of games in bezit te hebben waarvan het origineel of een licentie daarvan niet in bezit is. Het doel van het ombouwen van een gameconsole is dan ook om back-ups te kunnen spelen van spellen waarvan het origineel in bezit zijn of waarvan de licentie in bezit is en het kunnen installeren van zelfgemaakte software.


5. Hoe zit het met originele spellen na het ombouwen?

Uiteraard zijn alle originele games nog te spelen na het ombouwen van de Wii. Sterker nog, na het ombouwen kan de Wii, naast Europese spellen (PAL) ook originele en kopieën van spellen uit andere regio’s afspelen (Amerika (NTSC-U) en Japan (NTSC-J)).

6. Verkopen jullie gekopieerde spellen of krijg ik deze bij de ombouw erbij?

Nee, het verkopen en verspreiden van gekopieerde spellen is strafbaar. Wij leveren géén spellen bij de ombouw en verkopen deze ook niet.


7. Hoe werkt het ombouwen?

Wij zorgen ervoor dat er extra kanalen, softwarematig op de Wii geïnstalleerd worden, waarmee je back-ups kunt spelen of films en muziek kunt afspelen.Met slechts twéé klikken op de knop kun je makkelijk én snel een spel spelen, film opstarten of muziek luisteren!

8. Kan elke wii omgebouwd worden?

Ja, wij kunnen elke wii ombouwen ongeacht de softwareversie! Ook de beruchte 4.3E versie kunnen wij zonder problemen ombouwen.

9. Zijn er beperkingen na het ombouwen?

Nee, er zijn geen beperkingen. In tegenoverstelling tot andere ombouwers, zijn er bij ons géén beperkingen! Veel ombouwers waarschuwen voor het feit dat de Wii absoluut niet geüpdate mag worden, omdat de software vervolgens zal verdwijnen, maar dit is bij ons niet het geval!

Nintendo doet er natuurlijk alles aan om het ombouwen tegen te gaan, aangezien dit ook voor piraterij gebruikt kan worden. Een systeemupdate zal ervoor zorgen dat de software wordt overschreven, maar vrees niet!

ModMii blokkeert alle schadelijke dingen die Nintendo ná de ombouw met je wii kan doen, je ombouw zal dus niet kunnen verdwijnen door een stomme systeemupdate!

10. Krijg ik garantie?

Ja, je krijgt van ons 6 maanden garantie op de ombouw en 3 maanden op een reparatie voor je Nintendo Wii.

Het kan gebeuren dat onvoorziene omstandigheden, zoals systeemupdates van de fabrikant van de spelcomputer, er voor zorgen dat een ombouw niet of niet meer volledig werkt. Dit valt de eerste 6 maanden onder de garantie. Als er een systeemupdate nodig is en is dit binnen de eerste 6 maanden, updaten wij de wii kosteloos.

Indien je  zelf ervoor zorgt dat de ombouw niet meer functioneert en ervoor zorgt dat de wii opnieuw omgebouwd of gerepareerd moet worden, vervalt helaas de garantie en zullen we de reguliere kosten in rekening brengen.

Alleen het technisch niet functioneren van de ombouw of reparatie valt onder de garantie.Mocht de Wii spontaan defect gaan en heb je bijv. alleen de Wii laten ombouwen valt dit dus niet onder onze garantie, aangezien dit niks te maken heeft met het ombouwen van de wii.

Bij reparaties vallen uiteraard defecten aan de console wel onder onze garantie, mits het nalatigheid van de klant betreft of een ander defect in werking treedt.


11. Wat zijn de kosten voor het ombouwen of repareren?

Kijk hiervoor op de prijzenpagina.

Er worden bij reparaties €10,- onderzoekskosten in rekening gebracht, indien reparatie niet mogelijk of niet gewenst is.

12. Wat is het USB Pakket?

Het USB Pakket die op de Wii wordt geïnstalleerd, zorgt ervoor dat de wii back-ups kan afspelen vanaf een aangesloten USB-apparaat.

 1. Je sluit een externe hardeschijf van aan op de PC.
 2. Je kopieert de back-ups vanaf je PC, met onze speciale software, naar je hardeschijf met een paar klikken op de knop.
 3. Vervolgens sluit je de harde schijf aan op de Wii, start het USB-kanaal en selecteert een spel die je wil spelen.

Zo simpel is het! Het grote voordeel hiermee is dat je geen spellen meer hoeft te branden op dvd! Ideaal, geen rondslingerende dvd’s meer!

Een paar voordelen op een rij:

 • Je hoeft niet telkens nieuwe back-ups  te branden door teveel krassen op de dvd.
 • Géén rondslingerende dvd’s meer, één apparaat waar alles op staat.
 • DVD’s hoeven niet meer omgewisseld te worden als je een ander spel wil spelen, start het USB-kanaal opnieuw en je selecteert een ander spel.
 • Kostenbesparing, op een dvd past slechts één spel, op een harde schijf een paar honderd. Voor de prijs van enkele dvd’s heb je al een harde schijf.
 • Tijdsbesparing, het branden van een dvd duurt gemiddeld 20-30 minuten, het kopiëren van een back-up naar je harde schijf duurt slechts 2 minuten.


13. Mijn Wii is kapot! Kunnen jullie deze repareren?

Vaak gaat de lens of de dvd-drive van de Wii kapot, ook kan de bluetooth of wifi module defect raken. Afhankelijk van wat er kapot is aan de Wii kunnen wij deze voor je repareren, kijk hiervoor op de prijzenpagina.

Mocht het blijken dat de Wii niet gerepareerd kan worden betaal je echter wel €10,- voor de onderzoekskosten.

14. Ik heb geprobeerd mijn Wii zelf om te bouwen en nu krijg ik een zwart beeld! Kunnen jullie mij helpen?

Ja, vaak kunnen wij een Wii die alleen nog maar zwart beeld geeft repareren, nadat jijzelf of een vriend geprobeerd heeft de Wii om te bouwen. Wij zullen eerst onderzoeken of het probleem te verhelpen is en vervolgens de Wii repareren.

Mocht het blijken dat de Wii niet gerepareerd kan worden betaal je echter wel €10,- voor de onderzoekskosten.

15.Ik heb nog een andere vraag.

Je kunt altijd contact met ons opnemen via de mail of even bellen als je nog een andere vraag hebt, of simpelweg om een afspraak te maken.